Mai mult decât un derby


Duminică FC Timișoara va merge în Ghencea pentru a da piept cu Steaua lui Becali. Patronul Stelei spera in ajutorul lui Dumnezeu pentru a câștiga campionatul, mai ales ca meciul cu Timișoara se desfășoară la numai două zile după praznicul Sfântului Gheorghe.

Dar meciul de duminica este mai mult decat un derby: este o confruntare juridica si de imagine. Ostilitățile se extind spre dimensiunea subreda a lacunelor din regulamente și a judecăților cântărite cu greutăți diferite. Marian Iancu duce un război aprig împotriva sistemului ticăloșit folosindu-se de anumite rotițe din acest sistem. Și lumea îl critică. În toate colțurile țării, lumea începe să urască Timișoara pentru că are curajul să caute dreptatea în justiție.

Ca antrenor, ca suporter, ca patron de club esti neputincios atunci când Augustus Constantin îți strică o finală de cupă, apoi, peste un an, îți sabotează orice șansă de a termina campionatul în fruntea clasamentului. În tot campionatul, arbitrii au greșit covârșitor în favoarea Clujului, dar nimeni nu a putut face nimic. Dar se poate face ceva atunci când oamenii lui Nea Gigi umblă cu valiza după oficialii de la Bistrița sau atunci când Rapidul folosește jucători transferați după închieierea perioadei de transferuri și care, prin urmare, nu au drept de joc. Nu poti să taci și să pleci capul atunci când Timișoara este călcată în picioare de oameni precum Copos și Becali!

Marian Iancu are defectele sale. Dar are și o calitate excepțională. Niciodată nu s-a aruncat într-o luptă juridică atunci când nu avea dreptate. S-a luat la trântă cu sistemul lui Mircea Sandu când toți l-au luat în derâdere, spunând că nu are nicio șansă. Iancu a știut că dreptatea este de partea sa și a mers până în pânzele albe, reușind, în cele din urmă, să câștige punctele luate abuziv de cei de la FRF. Acum, în cazul Varga/Bălan, Marian Iancu a știut din nou că are dreptate și nu s-a lăsat dus de nas nici de amenințările altor cluburi și nici de șantajul sentimental al lui George Copos. Și, din nou, a câștigat lupta în favoarea Timișoarei.

Poate că Timișoara nu mai are nicio șansă la câștigarea campionatului, singurul obiectiv rămânând ocuparea locului doi. Dar FC Timișoara are o datorie morală față de timișoreni de nu permite ca aceștia să fie călcați în picioare. Un campionat nu se câștigă așa, e drept, dar cum rămâne cu demnitatea? Folosindu-se de aceste lupte juridice, Timișoara nu a câștigat campionatul, dar poate privi cu capul sus spre viitor. pentru că în afara terenului, Timișoara nu se lasă călcată în picioare.

Publicat în Fotbal. Etichete: , . 6 Comments »

6 răspunsuri to “Mai mult decât un derby”

  1. Cristian Lisandru Says:

    Merg pe mâna Timişoarei. Eu sunt rapidist, aşa că nu pot să fiu decât de partea lor…

  2. Dan Patrascu Says:

    Da Cristian, inteleg rationamentul tau. Poate din cauza ca esti rapidist ai putea sa te simti lezat de rationemantele mele. Dintre toate echipele rivale, respect cel mai mult Rapidul, doar ca ce a facut Copos cu Balan si Varga nu a fost ok.

  3. Timisoara a castigat cu 3-0 meciul cu Rapid! - Pagina 38 - Forum Sport365 Says:

    […] avancronica foarte interesanta a meciului Steaua-Poli puteti gasi AICI. Atinge foarte interesant si problema partidei cu […]

  4. Steaua - FC Timisoara. Etapa 29 - Pagina 23 - Forum Sport365 Says:

    […] Iata si o avancronica extrem de interesanta a meciului. O gasiti AICI. […]

  5. speedofmind Says:

    Am citit multe opinii despre demersurile lui Iancu, majoritatea fiind impotrivă, denigratoare chiar. Mă bucur să văd că există și capete limpezi care sunt in măsură să facă diferența între un personaj dezagreabil si o inițiativă corectă. Cînd bulibașii fotbalului vor respecta regulamentele atunci și rezultatele vor fi decise doar pe teren. Pîna atunci, meciurile vor fi nu doar între jucatori ci și între avocați.

  6. Final nebun de derby « Din ungherele sportului – by Dan Pătraşcu Says:

    […] : "http%3A%2F%2Fsportlines.wordpress.com%2F2010%2F04%2F25%2Ffinal-nebun-de-derby%2F" } În avancronica derby-ului dintre Steaua și FC Timișoara, spunem că semnificația partidei merge mult dincolo de […]


Comentariile sunt închise.